El Salvador Apaneca

My friend Conni (one of the founders of Fractal Collective) sends me a happy message from his home where he is enduring these days of semi lockdown and social distancing.

He has a Compak grinder, a Kinu M47 Classic grinder and a Londinium-R espresso machine in his place, plus beans from my home roastery and he reports excellent results from El Salvador beans of this roast, 14 days post roast:





Reacties

Anoniem zei…
Dag Frans,

Leuke grafiek. Wat ik niet helemaal begrijp is hoe jouw brander de bonen temperatuur meet!
Lucht temperaturen is duidelijk, maar de boon temperatuur!
Frans zei…
Hoi 'anynymous' -- met wie heb ik het genoegen? In eerdere blogs kun je zien waar en hoe de Bean Temp probe is gemonteerd. In de basis-versie van de brander zit die wat lager (heb ik daar laten zitten) dan ik 'm nu extra heb geplaatst, t.w. op de plek van de "bean trier" waar voortdurend bonen langs komen. Zou ik slechts 100g bonen branden dan is het voornamelijk lucht waarvan de temp wordt gemeten, is er voldoende bonenmassa dan kom je steeds dichterbij een meting die sterk samenhangt met de bonen die voortdurend langs de probe glijden.

Populaire posts van deze blog

Finished Pavoni & Fuji PXG4 pid: Probe Inside the Ring

KiwiSDR2 [radio]

Tiny Cheap Fluid Bed Roaster by Tije and Jan