Pillendoosrecensie

Ook deze week bespreken we weer een pillendoos. Hoewel de Anabox is bedoeld voor mensen die door de dag heen veel te slikken hebben kun je hem ook anders gebruiken. Een vakje voor de pillen van de dag, genoeg voor vier dagen en een voorraadje tabletten "naar behoefte." Hoe vaak grijp je niet mis als je hoofdpijn hebt bijvoorbeeld of als een reumatische steek opkomt waar je thuis wel medicijnen voor hebt. Dan is zo'n extra vak een uitkomst. Het transparante dakje kan naar twee kanten open. Handig, maar het is een gehannes als je hem wil sluiten. Voor je het weet vliegt de deksel er de andere richting weer af.
Het geel springt er lekker uit. Op de site van Spruyt Hillen lees ik dat de gele kleur ervoor zorgt dat de doos vrolijk oogt. Hij is daarom speciaal voor kinderen geschikt. "Het bijgeleverde stickervel met grappige dierenafbeeldingen draagt bovendien ook bij aan een kindervriendelijke uitstraling." Hier staat een woord teveel. Of "bovendien" of "ook" kan weg. En de stickers ontbreken bij dit recensie-exemplaar.
Pillen zijn zo functioneel fraai dat we ze graag in een doos doen die gezien mag worden maar als je kind zwaar aan de medicijnen is, dan lijkt het me een pijnlijk soort vrolijkheid om ze in een kleurig doosje te geven. Toch, de poging om het niet-leuke een beetje leuk te maken vinden we moedig. Het had wel leuker gekund denk ik. Iemand heeft zijn best gedaan, maar het was niet Dick Bruna.
Het logo van  Spruyt Hillen lijkt een vliegende pier met bezemsteelarmen en een kraanvogelkop. Een tikje verontrustend figuur. Niet geschikt voor kinderen!
De apostrof voor 's ochtends, 's middags, 's avonds en 's nachts staat viermaal verkeerdom en dat kom je veel tegen, maar in apothekerskringen waar men op de details let zal dat niet worden gewaardeerd. Een komma verkeerdom, een decimaal fout, een vergissing met het afwegen en je gaat de pijp uit.
Deze Anabox heeft wat, maar mist het ook net.
Twee sterren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Finished Pavoni & Fuji PXG4 pid: Probe Inside the Ring

Tiny Cheap Fluid Bed Roaster by Tije and Jan

TC4+ boards and Arduino controlled roaster by Matthias Gerstgrasser