VerlorenVrijdagavond laat onderweg naar huis heb ik m'n bril ergens laten vallen. Harde wind, regen, koud, vermoeid, weg bril. Zoiets persoonlijks kwijtraken vind ik akelig. En ik ben boos op mezelf omdat ik het zo ongelooflijk stom vind. Liefst zou ik terug in de tijd kruipen om hem weer op te rapen.

Het "Bureau Gevonden Voorwerpen" heet voor toeristen "Lost Property Office". Er zijn verschillende loketten, maar omdat er geen volk is, zitten de vrouwen van het bureau aan hun werktafels te praten over een nieuw systeem van opbergen dat ze zo te horen niet zien zitten.

"Waar en wanneer heeft u de bril verloren en hoe zag hij eruit?" vraagt een vrouw van het bureau. Ik leg uit waar ik was en ik wil op mijn iPod een foto laten zien als ze me onderbreekt. "Trouwens, we hebben helemaal geen bril binnengekregen."

In de lege hal hangen houten panelen met misschien wel duizend sleutelbossen, een bord voor elke week. Na een aantal weken worden alle sleutels van een bord vernietigd.

Hoe zou het komen dat mensen wel verliezen maar niet zoeken? Je vergeet je sleutels in een café en wanneer je merkt dat ze "weg" zijn, verlies je ze eigenlijk nóg een keer.

Laat maar, we maken nieuwe, we moeten verder.Populaire posts van deze blog

Finished Pavoni & Fuji PXG4 pid: Probe Inside the Ring

Tiny Cheap Fluid Bed Roaster by Tije and Jan

TC4+ boards and Arduino controlled roaster by Matthias Gerstgrasser