Elkes muziekontbijt


Het is vroeg donker en in de regen is het zicht slecht op de smalle binnenwegen van Thedinghausen. Als we in Werder bijna de sloot in glijden, wordt het tijd om een slaapplaats te zoeken. Het pension van Elke en Robert (Achimer Landstraße 10) ziet er knus uit. In de hal wemelt het van de decoraties, vooral veel sierborden aan de wand. Bij de telefoon zit een grote pop, de "Sekretärin" van het logement.

In mijn kamer staan twee vitrines met souvenirs die Robert en Elke van hun vakantietrips hebben meegenomen. Er is een grote brede kast met schuifdeuren met de garderobe van Elke. Boven heeft Hans een kleine slaapzaal voor zichzelf en daar kijken we naar de film Control. Prachtig, die gestileerde beelden, in contrast met de ouderwets gezellige inrichting van het pension.


's Ochtends staat een uitgebreid Frühstück klaar in de kleine eetzaal en Elke verzorgt live muziek. Ze treedt al tientallen jaren op met haar eenpersoonsorkest. Je zou het niet verwachten van zo'n oud mensje maar ze heeft haar flinke drumcomputer zelf geprogrammeerd en ze speelt op een elektronische accordeon met veel ingebouwde samples van instrumenten en effecten. Bij bruiloften en partijen in de regio is Robert haar roadie, al valt het sjouwen van de luidsprekers hem de laatste jaren wel steeds zwaarder.


Het is een vrolijk stel. "We zijn al 50 jaar samen maar we hebben nog nooit gedacht aan scheiding, alleen aan moord!" lacht Robert, terwijl Elke wijst naar een drinkglas waarop "Vorsicht: Glas!" staat geschreven. In de vensterbank staat tussen de vele kamerplanten een houten bankje waarop een pop zou kunnen zitten en op de zitting liggen gedroogde zaden. "Zaadbank" staat erbij op een briefje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tiny Cheap Fluid Bed Roaster by Tije and Jan

Finished Pavoni & Fuji PXG4 pid: Probe Inside the Ring

TC4+ boards and Arduino controlled roaster by Matthias Gerstgrasser