Rookfeest

Op nu.nl staan foto's van een 'rookfeest' in Den Haag. De laatste avond roken in de kroeg.

Vorige week was er op de radio een interview met een longarts die vertelde dat ze 80% van de tijd bezig is met ziekte door roken. Als die mensen niet rookten, kon ze ander werk gaan doen. Vroeger rookte ze als een ketter, een paar sigaretten voor de werkdag en minstens een pakje na haar dienst, tot ze zwanger werd. Ze heeft met een collega een boek geschreven: Nederland stopt! Met roken

Citaat van Medicalfacts.nl: Longkanker eist jaarlijks 9500 doden en staat daarmee na hart- en vaatziekten op de tweede plaats, op de voet gevolgd door astma en COPD met jaarlijks 6300 doden. Ondanks veel onderzoek en verbeterde technieken zijn de perspectieven voor longpatiënten de laatste 30 jaar nauwelijks verbeterd. "Jaarlijks sterven er in Nederland meer mensen aan longkanker dan aan borstkanker en damkanker bij elkaar," zegt longkankerspecialist Egbert Smit, VU Amsterdam. "Ondanks medicatie is 85% van hen binnen één tot vijf jaar overleden."

De foto's van het 'rokersfeest' met mooie vrouwen die blij nog even zoveel mogelijk roken zijn misschien een bitter gezicht voor vrouwen met kuilen uit hun romp door amputaties. Nu lekker stoer roken en straks hele blogs volschijten met doodsangst?

Intussen vind ik sommige portretten met sigaretten wel erg mooi. Je krijgt dat masculiene effect niet met een strootje tussen de tanden of een afgekloven BIC.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tiny Cheap Fluid Bed Roaster by Tije and Jan

TC4+ boards and Arduino controlled roaster by Matthias Gerstgrasser

Finished Pavoni & Fuji PXG4 pid: Probe Inside the Ring