Hoe groot is een voetbalveld

Vanmiddag was er vuur en vlam in Brabant.
"De natuurbrand die vanmiddag woedde in het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is onder controle. Het vuur is gedoofd, maar hier en daar smeult het nog ondergronds. De brandweer is nog enkele uren bezig met nablussen. De brand woedde op meerdere plekken in een gebied van 50 hectare, dat is zo groot als honderd voetbalvelden." (http://nos.nl/artikel/621487-grote-natuurbrand-in-brabant.html)
Bijna altijd als iets groot is, wordt er bijgezegd hoeveel voetbalvelden dat is.

Het ruimtestation ISS is zo groot als een voetbalveld. In het paarseizoen vergroten mannelijke mollen hun territorium tot de grootte van een voetbalveld. In New York is een H&M zo groot als een voetbalveld. De zee wordt leeggevist met netten zo groot als een voetbalveld. De oppervlakte van de blaasjes in onze longen is alles bij elkaar zo groot als... inderdaad.

Op tv zie ik soms een voetbalveld, maar ik weet niet hoe groot dat is. Als jongetje heb ik er weleens op gestaan, het was een eind lopen maar de bal ging overal naartoe, ik hoefde tot de rust nergens heen.

De brand heeft gewoed, het sein "brand meester" is gegeven, het nablussen is klaar, het ondergrondse smeulen is gesmoord. Het is donker en koud in het kale bos. Ik zou er willen gaan kijken morgen, maar het is een eind lopen, honderd voetbalvelden en je zit onder de zwarte vegen.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2e/Forest_fire_mae_hong_son_province_01.jpg

PS 21 april 2014: http://weblogs.nos.nl/radio1journaal/2014/04/21/800-afgebrande-voetbalvelden/

PS  9 april 2015:


Reacties

Populaire posts van deze blog

Tiny Cheap Fluid Bed Roaster by Tije and Jan

Finished Pavoni & Fuji PXG4 pid: Probe Inside the Ring

TC4+ boards and Arduino controlled roaster by Matthias Gerstgrasser