Tin Tin cigars & music

North Sea Jazz op het dak. Tin Tin rookt een sigaar en draait zijn platen. Hij peinst over de volgende plaat, haalt er een uit de hoes en tuurt door de rook van zijn sigaar op het label. Ziet hij aan de groeven of het nummer dat hij zoekt erop staat? Ik klim op een blok beton om hem van dichterbij te kunnen zien. Met zijn vintage kleren lijkt hij uit een oude Amerikaanse gangsterfilm gestapt, de boze politiebaas die het niet slecht bedoelt.

Iemand trekt aan mijn broekspijp. Dansen! Roept de jongen. Hij is de ideale gast van elke DJ, want hij begint te dansen zodra de muziek klinkt en hij sleept de mensen om zich heen mee. Een ogenblik later dansen we, met elkaar en met anderen. Hij neemt af en toe mijn camera over om zelf ook foto's te maken en dan krijg ik 'm weer maar wijst hij aan van wie hij foto's wil. Hij loopt op een lang blond meisje af, neemt haar hoofd in zijn slanke pianohanden en streelt haar. Ze zijn vreemden voor elkaar maar hij doet het spontaan en zonder haar te 'grijpen', waardoor ze straalt als een model op een fotoshoot. Haar vriendin staat er een beetje beteuterd bij.

De volgende dag eten we samen wat op het terras van A Tavola (Kadijksplein 9). De jeugdige gangmaker van het feest blijkt een erudiete man van tegen de veertig, professioneel kenner van achttiende-eeuwse kunst.

Als David Zee volgende maand weer rookt, schenkt en draait in Rotterdam, gaan we er heen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Tiny Cheap Fluid Bed Roaster by Tije and Jan

Finished Pavoni & Fuji PXG4 pid: Probe Inside the Ring

TC4+ boards and Arduino controlled roaster by Matthias Gerstgrasser